Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!KÁVÉSZÜNET
Frissítés: 2016.07.30

Hogy ne csak a személytelen virtuális térben találkozzunk, hívjatok meg egy kávéra, én fizetem ! Kötetlen baráti beszélgetést folytathatunk egymással ügyes-bajos dolgainkról, a vállalkozói hivatásról, hazai és nemzetközi gazdasági kérdésekről, családi és vállalati pénzügyekről, milliókat termelő üzleti ötletekről, befektetésekről, tőzsdékről valamint a misztikus és kockázatos devizakereskedés divatos módszereiről.

Kávészünet Dr. Főcze Gyula közgazdásszal, a BBTE volt adjunktusával

Ez a beszélgetés, mint mondottam csak egy általad kezdeményezett kávészünet lesz mindkét fél számára, és még a kávét sem kell neked fizetned. Persze, amennyiben első, számodra ingyenes, baráti találkozásunk alkalmával vagy utána, valamilyen rendkívüli szolgáltatásunkat szeretnéd igénybe venni, pédául egy aktuális befektetési lehetőség részletes bemutatását vagy egy üzletiterv elkészítését óhajtanád, akkor azt külön megtárgyaljuk. Ezt a szolgálatást már megegyezés alapján Te fogod fizetni !

Vándorelőadások vidéken történő megtartását is vállaljuk. Keressetek az elérhetőségeinken és egyeztessünk időpontot. Elősször a számotokra ingyenes Kávészünetre, melyen természetesen szóba jöhet a titeket érdeklő tematika, az előadás beütemezése. Várjuk a meghívásotokat. Jó találkozást !


AZ EGYESÜLET ÖNÖKÉRT VAN KEDVES LÁTOGATÓK

Frissítve: 2016.07. 30

Az Europrogress Egyesület nonprofit szervezet (ONG), mely gazdasági, szociális, karitatív filantrópiai és oktatási szakosztályok működtetésével fejti ki közösségi tevékenységét. Önkéntes szekemberek, fiatalok, egyetemisták közreműködésével, akik legjobb tudásuk és tapasztalataik alapján, kedves olvasóink, célközösségünk lelki és anyagi jólétéért, fejlődéséért tevékenykednek.

Küldetésünk az, hogy érdeklődő partnereinknek, támogatást igénylő látogatóinknak, az Önök családjainak hosszú távon, olyan életstratégiai, gazdasági, befektetési sikerrecepteket, gazdaságjogi és erkölcsi ismereteket, üzleti szolgáltatásokat és oktatási programokat biztosítsunk, melyek alapján könnyebben veszik kezükbe saját sorsuk irányítását, kiemelkedő hozzáértéssel kezelik a felmerülő válságokat, az öngondoskodás, az önmegvalósítás, és az életben való boldogulás eszközeit.

Elsajátítva és gyakorlatban is alkalmazva a jó közérzet, a személyes boldogság a moralitás, a családi és üzleti etika, az anyagi függetlenség szabályait, fiataljaink, és szüleik is hatékonyabban érvényesülhetnek a kegyetlen versenyen alapuló, globalizálodó világban.

Versenyképes, hasznosítható tudásuk alapján, érdeklődő követőink, messzemenően megfelnek majd a való világ és a harmadik évezred kihívásainak. Olyan értékek ezek, melyek megtartó örökségként nemzedékről nemzedékre, általunk és Önök által továbbadhatók az utánunk következőknek, gyermekeink gyermekeinek.

A www. profitcentrum. shp.hu honlap az Önök információs és kapcsolatépítő munkapontja.

Az egyesület alapítóinak és munkatársainak további elképzelései, programjai, melyek által olvasóink életét megkönnyebbíthetik, az Europrogress ONG menüpontban található Működési Szabályzatban olvashatók.

Dr. Főcze Gyula, közgazdász - életstratégiai és gazdasági tanácsadó


Profitcentrum.shp.hu website reputation


AZ EGÉSZSÉGÜNK NAGYON FONTOS. VIGYÁZZUNK RÁ !

Életmód magazin

Impulser - Egészség másképp

Gyógyszer Nélkül Magazin

Ha jól akarod ma érezni magad, nézd-, és hallgasd meg e dalt !

Csodálatos dal

2015.10.22
MÁSUTT IS LEÁLLHAT A PÁLYAÉPÍTÉS

A szerződés felbontásával fenyegetőzik a Bors–Berettyószéplak autópálya-szakaszon építkező spanyol–román konzorcium, amellyel alig néhány hónapja, áprilisban írta alá a beruházás folytatására vonatkozó megállapodást az országos útügyi hatóság. Az A3-as (észak-erdélyi) autópálya hatvan kilométeres szakaszának befejezéséről van szó, amelyre az első szerződést 2004-ben még a Năstase kormány kötötte meg az amerikai Bechtel társasággal. Az eredeti elképzelés szerint ennek a nagyvállalatnak kellett volna egész Brassóig megépítenie a 415 kilométeres sztrádát, de csak a Kolozsvárt elkerülő 52 kilométert adták át, illetve 2012-ig – mikor a román állam felmondta velük a szerződést – félig elkészítették a Bors–Berettyószéplak szakaszt. A hátralevő munkálatokra három év után sikerült vállalkozókat találni, de a konzorciumot alkotó négy cég közötti nézeteltérések miatt ismét leállhat az útépítés.
Forrás: A România liberă cikke alapján www.3szek.ro

2015.okt. .21
ALKALMAZOTT NÉLKÜL

Mintegy 116 ezer cég működik Romániában alkalmazott nélkül, közel ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A legjövedelmezőbb közülük tavaly nettó 17,3 millió lejes nyereséget könyvelt el. A KeysFin elemző cég adatai szerint az alkalmazott nélküli cégek többségét egy- vagy kétszobás tömbházlakásokban jegyezték be. Az alkalmazott nélküli cégek több mint egyharmada a kereskedelemben dolgozik, a tudományos szakterületeken 14 százalékuk, míg az építkezésben 8, a feldolgozóiparban 6, a szállításban pedig 5 százalékuk. A jelentés megemlíti, hogy a cégek alapvetően három kategóriába sorolhatóak: egyéni biznisz (úgynevezett zsebcégek, ahol a cégtulajdonos bizonyos ügyletek lebonyolítására használja a céget), cégek, amelyek külmunkatársakkal dolgoznak legálisan, valamint a feketén dolgoztatók. A nagy forgalmú cégek többsége építkezésben érdekelt, úgynevezett ernyőcég, mely nagy beruházások alvállalkozói közvetítésével foglalkozik. Forrás: www.3szek.ro


2014. október 8., szerda:

AUGUSZTUSBAN KEVESEBBET KERESTÜNK

Az országos bruttó átlagbér két százalékkal 2331 lejre mérséklődött a nyár utolsó hónapjában, a nettó átlagbér pedig 1683 lejre módosult (36 lejjel kevesebb, mint egy hónappal korábban).
Ágazati elosztásban a legnagyobb bért a kőolaj kitermelésében dolgozók kapták (bruttó 4484 lej), míg legkevesebbet a szállodai alkalmazottak vihettek haza (996 lej). A statisztikai hivatal adatai szerint a tavalyi év hasonló időszakához képest viszont az országos nettó átlagbér 4,9 százalékkal növekedett, ez reál értékben (az inflációt is beleszámolva) 4 százalékos emelkedést jelent. Legnagyobb mértékben a gyógyszeriparban (13 százalék), illetve az autóipar egyes ágazataiban (11,3 százalék) csökkent a bér, de jelentős a textiliparban, a pénzügyi szektorban, az energiatermelésben és -forgalmazásban jegyzett mérséklődés is.

CSÖKKENT A SÖRFOGYASZTÁS

Kilenc százalékkal csökkent a sörfogyasztás az év első felében, a költségvetés emiatt 60 millió lejtől esett el – közölte a sörgyártók szövetsége. Közleményük szerint hat hónap alatt 7,3 millió hektoliter sört értékesítettek az országban, ez több mint félmillió hektoliterrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A költségvetés-kiesés azért jelentős, mert az alkoholtartalmú termékek jövedéki adójának csaknem 60 százalékát adja, de jelentős az áfabevétel is. Az ágazat közvetlenül és közvetve közel 77 ezer munkahelyet biztosít, a befizetett adó és illeték idén 900 millió lejre rúgott – áll a közleményben. A helyzet rendezése érdekében az ágazat képviselői a jövedéki adó minimális szintre csökkentését javasolják.

MEGYEITANÁCS-ELNÖKÖKET VIZSGÁLNAK

Tizenegy, tisztségben lévő megyeitanács-elnök ellen indított eddig bűnvádi eljárást a korrupcióellenes ügyészség. Legutóbb Aristotel Căn­cescu, Brassó megye első embere kapott idézést befolyással való üzérkedés gyanújával. Ez azt jelenti, hogy a megyevezetők mintegy negyede ellen folyik eljárás, az ügyészség szerint az okozott kár eléri a hárommilliárd lejt – közli a Ziarul Financiar.

ÚJ TÍZEZRES

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 végén megújított forint bankjegyeket bocsát ki, az új sorozat első címlete a 10 000 forintos lesz – olvasható az MNB honlapján. A forgalomban lévő forint bankjegysorozat legrégebbi címleteinek kibocsátása 17 évvel ezelőtt kezdődött. 1997 óta a korszerűség és a hamisítókkal szembeni előny megőrzése érdekében több alkalommal is sor került fejlesztésre az egyes veszélyeztetett címleteken. A megújított bankjegysorozat első címleteként kibocsátott 10 000 forintos számos korszerű biztonsági elemmel rendelkezik. Az első pillantásra nem érzékelhető – műszerekkel, gépek detektoraival ellenőrizhető – dimenzióban teljes a megújulás: az új címlet mind saját korábbi változatától, mind más címletektől könnyedén megkülönböztethető. A bankjegy papírjában olyan – fény felé tartva, átnézetben látható – vízjel található, amelyben a portré mellett már a címletérték is megjelenik, és az MNB betűk mellett, biztonsági szálon is olvasható a 10 000 értékjelzés. A nemzetközi tapasztalatok, bankjegyfejlesztési ajánlások szerint egy nemzeti valuta bankjegysorozatának technológiai korszerűségét, illetve hamisítás elleni védettségi szintjét jellemzően öt-hat évente érdemes felülvizsgálni, tíz-tizenöt évente pedig célszerű a készpénzforgalom szereplői számára is tapasztalható változtatást, fejlesztést végrehajtani.
Forrás:www.3szek.ro


http://profitcentrum.shp.hu.
webstatsdomain.org/
"Székelyföld gazdasági és pénzügyi függetlenségének megteremtése -  mindenfajta önrendelkezés és a társadalmi felemelkedés alapja" (fgy).

_______________________________________________________________________________

Adatok átnézve, frissítve: 2017 szeptember  17, Vasárnap

 

GYERE LÉGY A CSAPATTÁRSUNK !

REGISZTRÁCIÓ UTÁN, FONTOS INFORMÁCIÓKAT ÉRHETSZ EL, MELYEK GARANTÁLTAN SEGÍTENEK KISZABADULNI A MÓKUSKERÉKBŐL ÉS ELINDÍTANAK AZ ANYAGI FÜGGETLENSÉG, A SIKER, A JÓLÉT ÖSVÉNYEIN:

1. Milliókat érő üzleti ötletek
2. Egyetemi hallgatóknak UNIVERSITAS - hasznos tájékoztatás
3. Befektetési opportunitások - üzleti lehetőségek
4. Infók a honlaptulajdonosról
5. Pénzügyi ismeretek, trükkök, módszerek, melyekre mindenkinek szüksége van
6. Ingyenes anyagokat, hasznos ajándékokat tölthetsz le
7. Itt találod a "Sikerreceptek az anyagi függetlenség megvalósításához" című nagysikerű előadás anyagát is, melyet céljaidnak megfelelően szabadon felhasználhatsz.

 

VÉSZJELZÉS

A következő link alatt közölt bejegyzéseket szigorúan tilos megtekinteni ! Nagykorú látogatók számára ugyanis kimondottan károsak ! 

Csak milliomos jelölteknek !

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2017. január 9., Hétfő

Hordozható hajvágó szalon

KREATÍV VÁLLALKOZÓI ÖTLET
A szépségipar egyes ágazataiban, bizonyos szolgáltatások, mint amilyenek a fodrászkodás vagy hajvágás hordozható kabinokban, Angliában már nem is számítanak újdonságnak, míg Európa más országaiban viszont vállakozó kedvű honfitársaink etekintetben, még gyerekcipőben tapogatóznak.

Számtalan gazdaságilag fejlett nyugati ország területén a nagy irodaházak előtt parkoló, buszokon kialakított mobil hajvágó szalonok nem számítanak már új dolognak, de nem olyan régen egy angol cég érdekes formatervezésű, hordozható hajvágó kabint alakított ki, melyet mindenképpen az újdonságok között kell megemlíteni.
A Hajkabin (HairPOD) hordozható fodrászkabin, amely különleges kapszulára hasonlít. Bármikor bárhol felállítható. A levágott hajat egy beszívó egység magába szívja és azonnal eltünteti. A legfőbb előnye, hogy 3-4 órai munkával felállítható akár reptereken és vásárokon, fontos tömegrendezvényeken, és ehhez csak elektromos csatlakozóra van szükség.

2016. december 31., szombat

Ha pénzetek van ingatlanba fektessétek

AZ ÚJ ESZTENDŐ – 2017 – AZ INGATLANOK ÉVE LESZ
Néhány esztendő fokozatos gyengülést, árcsökkentést követően, a Regatta Real Estate előrejelzései szerint, 2017-ben magához tér az ingatlan piac Romániában is, sőt, jelentős fejlesztéseknek és áremelkedéseknek lehetünk szemtanúi. Az elemzők szerint ez azért is lehetséges, mert az utóbbi időben igencsak megemelkedett az építkezésekben jeleskedő, a kockázatokat jobban kezelő, nemzetközi tapasztalotokban hiányt nem szenvedő, külföldi befektetők, piaci szereplők, országunk iránti érdeklődése. Románia, az európai geópolitikai események (kontextus) tekintetében, a biztonságos országok közé sorolandó, így rendkívül vonzó régiónak, ingatlanfejlesztések szempontjából kikerülhetetlen attrakciónak számít.
Az ingatlanfejlesztő vállalat szakértői azt állítják, hogy az utóbbi időben egyre több külföldi állampolgár telepedik le Románia területén, de nem elhanyagolható azon entitások, gazdasági egységek képviselőinek a száma sem, melyek különböző üzleti találkozások szervezését tervezik nálunk megvalósítani. Igaz ezeknek nem áll érdekükben, a nagyon drága szálláshelyek, konferenciaközpontok bérlése, inkább a közép kategóriás ingatlanok felé hajlanak. A legutóbbi hónapok gyakorlatát figyelve, az a megállapítás született, hogy főleg a fővárosban vannak kiemelkedő befektetői mozgások, ahol az IKEA 2018-ban egy újabb szakáruház megnyitását valamint egy irodaház megépítését és működésbe állítását helyezte kilátásba. Jelentős számban vannak persze olyanok is, akik az építkezési telkek, mások pedig a történelmi épületek, villák iránt mutatnak növekvő érdeklődést. Az ingatlanfejlesztő vállallat szakértői elemzésükben arra is kitérnek, hogy a leköszönő félben lévő esztendőben, 2016-ban, az általuk értékesített legdrágább ingatlanok 2,5 millói, illetve 3 millió euróért találtak gazdára, a fővárosban.

2016. november 26., szombat

Halló, itt a Mikulás beszél !

ÖRÖMVÁLLALKOZÁS GYEREKEK SZÁMÁRA

Egy amerikai távközlés-szolgáltató és alkalmazásfejlesztő cég azzal növeli a forgalmát és azzal reklámozza magát, hogy bevezette a Mikuláshívó forrótelefont gyerekeknek.

A szolgáltatás örömöt és boldogságot okoz a gyerekeknek, és megerősíti őket abban a hitükben, hogy a Mikulás tényleg létezik. A szolgáltatás abban áll, hogy november 26. és december 25. között naponta fel lehet hívni a Mikulást, aki minden nap elmond egy újabb kedves és megható üzenetet arról hogy jónak lenni érdemes. Nemcsak meghallgatni lehet a Mikulás üzenetét, hanem a gyerekek saját üzenetet is hagyhatnak, amelyben elmondhatják a Mikulásnak álmaikat, vágyaikat, kívánságaikat, és ebbe a szülők egy másik telefonról belehallgathatnak. A cég megbízásából a Mikulás kommunikációját egy szülőkből álló ellenőrző csoport figyeli és ellenőrzi, és ők garantálják hogy semmilyen visszaélés nincs, és valóban ártatlan célokat szolgál a Mikulás forródrót szolgáltatás.

A szolgáltatás nem emeltdíjas, és a telefondíjakból származó bevétel egy részét az amerikai cég jótékony célra, a cukorbetegség kutatására ajánlja fel.

Tekintettell arra, hogy Erdély területén és számunkra nagyon drága szülőföldünk, Székelyföld falvaiban és városaiban is majdnem minden gyerek és felnőtt rendelkezik valamilyen okos vagy éppen fix hálkózati telefonkészülékkel, kütyűvel, ez az öröm szerző és boldogság okozó vállalkozás - annál is inkább, mivel a jelenlegi helyzetben éppen időszerű - nagyon könnyen létrehozható, menedzselhető. Gyerünk székely-magyar nemzettársaim, egy próbát megér és csupán csak egy kis tovább gondolás, némi kreatívitás szükségeltetik. Az ötletből " sok kicsi sokra megy" alapon jelentős bevételeket lehet elérni. Az ünnepek a nyakunkon vannak és ilyenkor, kinek ne lenne szüksége egy kis örömteli kikapcsolódásra, ami mellesleg még megbecsülendő pénzforrást is jelenthet, vállalkozó szellemmel felvértezett családtagjaink gazdasági és pénzügyi megerősödéséhez, nagymértékben hozzájárulhat ! (Gecsei & Főcze).

Webszájt: http://www.callall.com
Forrás: sajtóközlemény és weblap
Fotó: Corbis images

 

 

MINDEN ELHUNYT KERESZTÉNY EMLÉKÉRE
HALOTTAK NAPJÁRA

Erdélyben és Székelyföldön elhunyt édesanyák, édesapák, fogadott szülők, nagyszülők, drága szeretteink, barátaink, ismerőseink emlékére, és a Kék Bolygó távoli országaiban, szülőföldjükről elvándorolt, messze élő keresztény testvéreink örökre eltávozott hozzátartozóira is, ragyogjon a lángoló gyertya, lobogó fénye !

Halottak napján, néhány órára, világítsa meg fájdalom gerjesztő, sötét sírjaik kegyetlen csendjében, feledésbe merülő gyönyörű arcukat. Hozza vissza néhány pillanatra, a végtelen térbe távozott, időtlen időkre elveszített, nagyon szeretett lelkeket !

 

2016. október 30., vasárnap

Üdvözlőkosár újonnan érkező lakosoknak

ÚJSZERŰ KISVÁLLAKOZÓI ÖTLET

Üdvözlőszolgálatnak is nevezhetnők azt az újszerű vállalkozói ötletet, melynek lényege, hogy a kivitelező vállalkozó küldöttsége gazdagon megrakott üdvözlőkosarakkal fogadja a helységbe, községbe vagy városba érkező, új lakosokat. A "bőség kosarai" mellett a vendégfogadás pillanatában a felvonultatott, válogatott hölgyek szájából, kedves köszöntés hangzik el: Tsten hozta Önt !

Egy észak-karolinai vállalkozó, Susanne Meyer helyi vállalkozók nevében (akiket szponzoroknak hív) üdvözlőszolgálatot hozott létre olyan új lakók számára, akik városába költöznek, és ott egy adott minimum-maximum értékhatáron belüli ingatlant vásároltak. Aki új helyre költözik, annak sok időbe kerül, mire jól kiismeri magát és új kapcsolatokra tesz szert, és általában az első 90 nap alatt dőlnek el majdani vásárlási szokásai.

Suzanne üdvözlésképpen kis ajándékkosarakat ad ajándékba a környékbeli vállalkozások (szponzorok) névjegyeivel, kedvezménykuponjaival, szóróajándékaival és információival,

 

2016. október 23., vasárnap

Mobil sörértékesítő kiskocsi

KÖNNYEN MEGVALÓSÍTHATÓ ÜZLETI ÖTLET

Aki szereti a társasági életet de józan tud maradni és ő maga le tud mondani az ivásról, annak érdekes üzleti ötlet lehet a mobil sörkocsi működtetése. Fel kell deríteni, hogy hol tartanak népünnepélyeket, tömegrendezvényeket, oda kell menni egy feltöltött mobi sörkocsival, és fel kell szolgálni az ízletes, jól behűtött, finom sört. Mielőtt azonban útnak indulnánk, tanulmányozni kell az országos rendezvénynaptárt. Ha valakinek lehetősége van arra, hogy sörkocsikat vásároljon, de nem szeretné ő személyesen árusítani a folyamatosan keresett, kedvcsináló nedűt, alkalmazhat olyan vállalkozási formát is, melynek működtetésével a befektető vállalkozó mindössze csak bérbeadja mobil sörkocsiját, kocsijait rendezvényszervezőknek bérleti díj és letéti díj ellenében.


Ehhez a legnagyobb beruházás a mobil sörkocsi(k) megvásárlása vagy bérlése, de aki ügyes, az esetleg sörgyárakkal tud olyan szerződést kötni, melynek értelmében egy sörgyár átvállalja az indulóköltségek egy részét. Ilyen esetben viszont garantálni kell, hogy a vállalkozó csak az adott sörgyár söréből évente legalább ennyi vagy annyi hektoliter sört értékesít.

A megrendelők általában magánpartik vagy nyilvános rendezvények szervezői lehetnek, de egyéni vállalkozó is igénybe veheti ezt a nem túl bonyolult és könnyen gyakorlatba ültethető pénzteremtési ötletet.

A vállalkozáshoz szükséges ipar-, és, orvosi engedély beszerzése, valamint fokozott figyelmet kell szentelni a higiéniai szabályok betartására. A rendezvények előtt meg kell keresni az illető tömegmegmozdulás, falunapok, búcsúk stb szervezőit, és meg kell tudakolni, mennyiért lehet helyeket bérelni, és, hogy érdekli-e őket a sörkocsival rendelkező vállalkozó ajánlata. Ha megkapja a felállási és forgalmazási lehtőséget, akkor érdemes szórólapokat osztogatni és reklámozni a szolgáltatást.

Külföldi látogatásaink alkalmával láthattuk, hogy Magyarországon is lehet vásárolni vagy bérelni mobil sörcsapokat, de néhány helyen Erdélyben és Székelyföldön is előfordulnak a sörosztogató berendezések különböző változatati, melyek azonban nem zárják ki ennek a sörkocsinak a munkába való állítását. Mindemellett, akit érdekel, az Európában fellelhető legnagyobb válaszék azonban a német Interneten található. Rá lehet keresni a „mobiler Bierwagen vagy mobiler Schankwagen” keresőszó beírásával. Sok szerencsét minden érdeklődő erdélyi és székelyföldi érdeklődőnek.(Gecsei & Főcze).

 

2016. október 18., kedd

Hordókocsma, söröző

HORDÓKOCSMA, SÖRÖZŐ
ÚJABB PÉNZTEREMTŐ VÁLLALKOZÓI ÖTLET

Két német asztalosmester arra jutott, hogy zavartalan ünneplésre és bensőséges beszélgetésre a legjobb hely egy hordó, és kifejlesztették az úgynevezett gasztro-hordót sokféle változatban.

Rábírtak éttermeket a tesztelésre, és azt tapasztalták, hogy a hordókban a vendég több időt tölt és többet fogyaszt, mint egy normál borozóban/sörözőben, és így nő a vendéglős forgalma.

Gyártottak álló és fekvő hordót, ventilátorral vagy fűtéssel ellátott hordót, és padokkal vagy körülállható asztalokkal ellátott hordót. A Keitel & Hesse asztaloscég mindenféle egyéni kívánságot is teljesít.


Egy hordóba maxImum 10 személy fér el. A hordó vörösfenyőből készül, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak. A hordókat fel lehet állítani éttermen belül, vagy egész évben a szabadban. A hordót használják például vendéglősök dohányosok számára elkülönített helyként, sőt használják szaunahordóként, kerti hordóként, kocsmaként, borozóként, vagy gyorsimbiszként is.

Környékünkön legközelebb Haralyban tevékenykedtek ügyeskezű kádár mesterek, akik utódai ma is jó minőségű, megrendelés alapján különböző méretű hordókat tudnak legyártani. Vállakozó szellemmel megáldott székelyföldi honfitársaink, aki szeretnének hasonló vendéglátási újdonságokat bevezetni, kipróbálhatják. A hordókat szeparé gyanánt vagy a szabadban, telkeiken szalonnázó, flekkenező, kávézó, söröző, hétvégi társalgó stb szerepében is felhasználhatják. Kíváncsian várjuk, mikor kapunk meghívást Kovászna megyében, az első hordókocsmába, sósmogyorót ropogtatni, igazi csíki sört kortyólgatni (Gecsei & Főcze).


Webszájt: www.das-holzfass.de

 

 

2016. október 8., szombat

KISTERMELŐK NAGY ÁRUHÁZA

Környékünkön voltak kisebb-nagyobb próbálkozások a helyi termékek értékesítésére, de eléggé gyengék etéren a pozitív eredményeink. Pedig a jellegzetes hazai székely-magyar termékek ismerete, eladása sokkal nagyobb promotálást és felfuttatást érdemelne. Egyik alkalmazható módszer, mely a hazai sajátos termékek felfuttatására, nagyobb sikerek elérését tenné lehetővé, nem más, mint a kis hazai gyártók, székely-magyar kisvállalkozások nagy áruházának a létrehozása, beindítása.

 

Akárcsak Erdélyben és Székelyföldön, úgy Magyarországon is voltak hasonló kisérletek, már sokan szerettek volna valamit tenni a kis magyar gyártók támogatásáért, de legtöbb esetben, beletört a foguk. Nemcsakhogy a kezdeményezések sorra megbuktak, hanem még abban sem sikerült dülőre és közmegegyezésre jutni, hogy tulajdonképpen mi számít még magyar terméknek a globalizáció korában.

Hasonló képpen zajlottak az ilyen irányú ügyeskedések más európai országokban is, míg végül a németek, mindenki másnál valamivel többet tudtak felmutatni. Bár Németországban is sokáig elakadtak az ilyen irányú kezdeményezések, végül két fiatal német vállalkozó átvágta a gordiuszi csomót, és kitalált egy üzleti sikermodellt, amivel mindenki jól jár. Ez a modell az anyaországi magyaroknak, de más országokban élő magyaroknak is, így Erdélyország és Székelyföld magyar termelőinek is jól jöhet, minden bizonnyal tanulságos lehet.

A két német fiatal, egy szabadfoglalkozású újságírónő, és egy profi fotós, meglehetősen jó eredményt ért el. Nem érdekelte őket hogy a gittegyletek és bizottságok szerint mi számít német árunak, hanem ők adtak egy saját meghatározást: azok a termékek, amelyeket legalább 50 %-ban Németországban német munkaerő állított elő, azok mind német a hazai termékek csoportjába tartoznak.

 

2016. október 2., vasárnap

Amatőr körzeti szakácsok hálózata

VÁLLAKOZÓI ÖTLETEK MINDENKINEK
Önmegvalósító vállalkozást indíthat minden olyan érdeklődő is, aki szeret finom ételeket főzni és amatőr körzeti szakácsként szeretné megkeresni a kenyerét. Mindössze arra van szükség, hogy a vállalkozás létrehozásában érdekelt egyén vállalja fel az amatőr körzeti szakácsok hálózatának kiépítését. Amennyiben olvasóink úgy hiszik, hogy nálunk ez lehetetlen, igyekszünk gyorsan megnyugtatni, hogy vannak már a nagyvilágban sikeresen működő hálózatok.
Egy holland szájt (honlap) lehetővé teszi, hogy főzni szerető amatőr szakácsok készítsenek és biztosítsanak finom fogásokat a lakókörzetükben élő, munkába járó, elfoglalt embereknek. Ez egy szabadpiaci vállalkozás, mely jelentős kasszasikereket valósított meg. Így joggal feltételezzük, hogy környékünkön is működhetne hasonló szolgáltatás.
A szpecifikus vállalkozás lényege, hogy aki úgynevezett lakókörzeti szakács szeretne lenni, annak - ahogy a hollandiai mintában olvasható - a létrehozott cég( KFT, PFA, EV) webszájtján fel kell töltenie az általa kínált ételkülönlegességek, fogások fotóit és leírását, meg kell adnia, hogy mikor lehet elvinni az ételt, és az mennyibe kerül.
A fogyasztók kiválasztják a nekik tetsző ételt, befizetik a pénzt a rendszer fizetési útmutatásai szerint, és elhozzák az ételt a megadott címről. A honlapot működtető cég a kuncsaftok által befizetett pénz 70%-át havonta egyszer utalja át a szakácsoknak, és 30%-ot megtart a szájt fenntartására és tökéletesítésére, valamint bevétele 10%-át egy non-profit szervezetnek adományozza, melynek célja az éhezés enyhítése a világban.
Ha a hollandiai vállalkozóknak sikerült, a székelyföldi vállalkozói szellemmel és vénával megáldott, régiónk gazdasági és társadalmi felemelkedésében, a pénzügyi függetlenségünk megvalósításában, családjaink megerősödésében érdekelt atyámfiainak miért ne sikerülhetne? (Gecsei & Főcze)
Forrás: Springwise.com
Webszájt: www.tweetjemee.nl

 

2016 szeptember 21, péntek

KISZUPERÁLT BARAKBÓL DIVATÜZLET
MUNKANÉLKÜLIBŐL HÍRES BUTIKOS

Pénzteremtő vállalkozói ötletek, ingyen !

Egy Kathi nevű német áruházi eladónő elveszítette a munkáját, amikor szerelméhez költözött vidékre, ahol egy évig nem talált munkát. Talált viszont egy elhagyatott kerekes kiszuperált építkezési konténert, amilyennel építőcégek szoktak felvonulni építkezésekre. Az az ötlete támadt, hogy ezt az elhagyott rossz állapotú kerekes konténert felújítja, felállítja a környék egyetlen nagy szupermarketjének a parkolójában, és ebből árul majd divatcikkeket.

Profitcentrum fényképe.

A mobil barak kiszépítése és kifestése pár hétig tartott, a 12 négyzetméteres konténerbe max. 500 cikk fér. Kathi ezt felállította a szupermarket parkolójába és nagy betűkkel ráírta, hogy „Kathi divatmobilja”. Itt árul ruhákat, harisnyákat, pulóvereket és bizsut. Hetente egyszer megy áruért a Hamburgi Divatcentrumba, de mivel nem kell bérelnie drága bolthelyiséget, ezért az árut olcsón tudja adni. Mivel például egy divatos pulóver nála csak 30 euró, ezért egész Észak-Németországból járnak hozzá vevők, és butikjának híre már szájról szájra jár.

Székelyföldön és egész Erdélyország területén rengeteg ilyen elhagyatott, rozsdásodó konténert lehet találni, melyeket nem csak divatáru értékesítésére, de sok más helyi termék forgalmazására is lehet alkalmazni. Jelentős mértékben csökkenthetnének a költségeiken azok a kézművesek, méhészek, mézeskalács forgalmazók, cipőárusok stb, akik kerekeken járó, személygépkocsival könnyen vontatható kisbutikokkal járnának a vásárokba, piacokra, hisz mentesülnének az elárusító alkalmatosságok - asztalok, sátrak, pultok, piaci helyiségek, boltok - bérlésétől. A kerekes barak-boutique-k oldalára klienscsábító, egyedi reklámokat és saját vállalkozásuk logóját is felfesthetnék.(Gecsei & Főcze )

Szöveg: a brémai Bild zeitung cikke alapján:

Fotó: Sandra Beckefeldt felirattal az újságból

................................................................................................................................................................................................................

2016. szeptember 17., szombat

Sportriportok csengőhangként

PÉNZTEREMTŐ VÁLLALKOZÓI ÖTLETEK
Az összeállított sportriport megrendelője különböző szerepköröket tölthet be. Esetünkben, a gólokat védő vagy elhárító személy nem más, mint a jó eredményeket felmutató vásárló, „a kapus”.

A mobiltelefonok itthoni piacán sokféle csengőhangot lehet kapni, csak épp olyat nem, láttunk hallottunk például, melyben a sportriporter történelmi hangfelvételen őrjöngve bemondaná Puskás Öcsi góóóóóóólját, és hallani lehetne ahogy a stadionban ordítanak, tombolnak a szurkolók. Német vállalkozók ezt az ötletet továbbgondolták, és egyenesen személyre szabott mini sportriportokat árulnak csengőhangként.
Ez azt jelenti, hogy a csengőhangot megrendelő ügyfél megadja nevét, és azt is, hogy melyik híres focimeccs legizgalmasabb pillanatait szeretné felelevenítve hallani, kik legyenek a sztárok, mi a kedvenc csapata, ki legyen az ellenfél. A német vagy akár székelyföldi vállalkozás vagy cég sportriportere ekkor a valódi kapust behelyettesíti a megrendelő nevével, és úgy veszi fel a sportriportot az eredeti hangfelvételek alapján, mintha a megrendelő lett volna a kért meccsben a kapus. Tehát ha a csengőhangot Kovács Béla vagy Nagy József rendeli meg, akkor a sportriporter azt fogja például nagy lelkesedéssel ordítani, hogy „és Maradona gólját hatalmas ugrással kivédi Kovács Béla vagy Nagy József kapus!!! Bravó Béla/József” A csengőhang ára min. 4.99 euró, és a sportriport 14, 20 vagy 25 másodpercig tart árkategóriától függően, melyben elhangzik a megrendelő neve, hallható a riporter üvöltése, és a tömeg ujjongása.

A megrendelőnek előre kell fizetnie, és a csengőhangot sms-ben vagy emailen küldik el neki megadva a letöltés helyét. A megrendelő a személyes csengőhangot felteheti mobiltelefonjára, vagy emailben bárkinek küldözgetheti, és megdöbbentheti ismerőseit, akik nem nem tudják hogy ez csak tréfa.
A német cég sokféle opciót kínál sportszponzoroknak is, és szurkolóknak rajongói emléktárgyakat is árul. A közreműködő sportriportereknek nem könnyű munka ez a szolgáltatás, mert 72 óra szállítási idő áll rendelkezésükre ahhoz, hogy beleéljék magukat a híres meccsek hangulatába, és elkészítsék a túlfűtött hangú személyre szabott sportriportot, de mindig megkeresik vele a megfelelő értékű jutalmukat és a vállalkozás is jó bevételeket könyvelhet fel pénzügyi nyilvántartásába.(Gecsei & Főcze)

 

......................................................................................................................

2016. szeptember 7., szerda

Öt szuperhős - testrészeink szakértői

ORVOSI KÉPREGÉNYEK BETEG GYEREKEKNEK

A súlyos betegségekben szenvedő gyerekek és kortársaik gyakran nem értik meg a betegségeket vagy a szükséges orvosi kezelések módját. Ezért egy Új-zélandi képregény kiadó gyerekeknek betegségekről szóló képregény sorozatot adott ki.

A „Medikidz” sorozat öt szuperhőst mutat be, akik egy-egy testrész szakértői. A sztorik szórakoztató és felvilágosító stílusban próbálnak meg a gyerekeknek mesélni súlyos orvosi problémákról. A sorozat eddigi kiadványai foglalkoztak a leukémiával, epilepsziával, cukorbetegséggel, a HIV-vel és a túlmozgénykonysággal és figyelemzavarral. A könyvek a gyerekeket felkészítik arra, hogy kevésbé féljenek ezektől a betegségektől. A tartalmat eredetileg profi orvosi szakírók írják, akiknek a munkáját átdolgozzák. Egy képregény 6.99 angol font.

A cég úgy számol, hogy jelenleg csak az angolszász országokban 50 millió gyereket sújtanak a betegségek és akkor a többi államokban, különböző betegségek miatt félelemben élő nebulóról még nem beszéltünk.

Amennyiben valaki úgy döntene, hogy a közeljövőben Székelyföldön, egész Erdélyországban felkarolja ennek a vállalkozói ötletnek a gyakorlatba ültetését, a részletes üzleti terv kidolgozásában készséggel állunk rendelkezésre. Hisz rengeteg szülő, nagyszülő érdekelt abban, hogy gyermekei, unokái, akár kerülnek valaha kezelésre, akár azon szerencsés fiatalok közé tartoznak, akiknek nem kell megbírkózniuk a fenti súlyos kórképekkel (diagnózisokkal), megfelelő információkkal, tudással rendelkeznek a fentemlített súlyos orvosi problémákról. (Gecsei & Főcze)
Forrás: Springwise.com
Webszájt: www.kidscomics.com


2016. augusztus 29, Hétfő

MARCIPÁNOS TELEFONTORTA - NAGYON MENŐ !
JAPÁN CUKRÁZDA LETT HÍRES ÁLTALA, DE NÁLUNK IS LEHET SIKERE!

Gondoltak egy merészet a vállalkozók értékteremtő szellemével megáldott cukrászok, és megalkották a Mobiltelefon párját, csak hogy ez alkalommal, ízletes, finom édességek alapanyagaiból, azaz torta formájában került a nagyérdemű fogyasztok látókörébe, majd az asztalára, mint cukrászati sikertermék. És képzeljétek, nem is akármilyen eredményekkel dicsekedhet egy japán cukrászda munkaközössége, mely a "telefontorta" forgalomba állításából, világszintű hírnevet szerzett magának, cukrászlaborjuk nagyon keresett vállalkozás lett.

A kép bal oldalán egy mobiltelefon (ún. iPhone) alakú marcipános csokoládétortát látunk, a jobb oldalon pedig egy valódi (iPhone) mobiltelefont.

Alkotói, egy vidéki japán cukrászda alkalmazottai, azért készítették el és dobták piacra, mert édességlaborjuk vezetői szerettek volna kitörni a szürkeségből és a cukrászdák közötti versenyből. Így, néhány évvel ezelőtt, nagy lelkesedéssel nekiláttak és megalkották ezt a világon egyedülálló tortaformát fiatalok számára. Azóta a fotó bejárta a világot, és most a modern technika rajongói mind ilyen tortát szeretnének enni. A japán cukrászda személyzete 33 dollárt kért a tortáért, és akkoriban csak napi 20 darabot voltak képesek elkészíteni, mert a torta, mint tudjuk, nagyon munkaigényes.

A cukrászda ajándékba küldött egy mintatortát a japán mobiltelefonpiac vezetőjének, a Soft Banknak, aki megdöbbent, és azután a cukrászda, a távközlési cégtől sokkal több megrendelést kapott, mint amennyit az idő szerint teljesíteni tudtak, így jobban sikerült a kitörés mint várták. Az Apple cég is felfigyelt és annyira ráharapott a különleges tortára, hogy azóta rengeteg ilyen mobiltelefontortát rendel, marcipános Apple emblémával. Miután ezt a pénzteremtő vállalkozói ötletet az anyaországi Gecsei Katalin, önkéntes munkatársunk angol nyelvről lefordította, elolvastam és rögtön arra gondoltam, milyen jó lenne, ha valaki a székelyföldi barátaink, ismerőseink közül felkarolná a Telefontorta ötletét, és Erdélyben, de az egész országra kiterjedően is értékesíthetné. Ezért kissé átalakítottam a megfogalmazást és íme, rendelkezésetekre bocsájtjuk. Sok sikert, ha valakinek lesz bátorsága kipróbálni !
(Gecsei & Főcze)

Webszájt: http://www.geeky-gadgets.com/iphone-cookies-26-2-2010/

Forrás: hivatkozott amerikai blog

2016. augusztus 22., hétfő

Egyedi ajándékok, cégreklámok almára gravírozva

JÓ ÜZLET LEHET NEM CSAK ALMATERMESZTŐKNEK !
EGYEDI AJÁNDÉKOK, CÉGREKLÁMOK ALMÁRA GRAVÍROZVA


Székelyföldön is elérkezett az almaszüret ideje. Egyes fajtákat a sikeres almatermesztők már látványos gyümölcs tároló kosarakba gyűjtenek és íztől, színtől, mérettől függően, amúgy megfizethető 4-5 lej/kg áron értékesítenek. Előnyt élveznek az eladásnál azok a gyümölcsök, amelyeket a gyümölcstermesztő kertészek vegyszer és méreganyagok mellőzésével, természetes módon kezeltek, védelmeztek a különböző betegségektől, kártevőktől. Ha nálunk székelyföldön és Erdélyben még nem is jött divatba értékesítés előtt, még a fákon érés közben emblémázni a szép almákat, véleményem szerint, mint vállalkozói érdekességet, itt is érdemes lenne kipróbálni. Valószínű új pénzügyi eredményeket hozna az almaértékesítés itthoni és az egész országra kiterjedő piacain is. Hisz gondoljunk csak bele 4-5 euró/drb - amit németországi almatermesztők ezzel a gravírozási módszerrel inkasszálnak - és 4-5 lej/kg árkategóriák között, amit itthoni almatermesztők kaphatnak, azért van némi különbség. Egy 1kg-os kosár 6 -7 darab almát tartalmaz, és ha ötletes emblémákkal ellátva 4-5 euróért adhatják el darabját a termesztők, akkor minimum 24 eurót, maximum 35 eurót tehetnek zsebre kilógramonként. Ez a pénzteremtési ötlet, minden értékesítési elvárást felülmúl !

Németországot említettem, mert ott például egyre többen foglalkoznak alma emblémázásával, mert a szivecskékkel, mosolygó fejekkel (smiley) vagy cégemblémával ellátott alma jól eladható darabonként magánszemélyeknek mint egyedi ajándék, vagy cégeknek mint reklámszköz. A titka az, hogy az almára lézerrel kell rágravírozni a mintát vagy emblémát, mert a lézer nem sérti az alma héját, így az alma nem kezd rohadni és barnulni a minta mentén.

A másik természetes emblémázási módszer az, hogy az almafákon érő, és még le nem szedett almára a termesztő kis szív alakú vagy speciális más mintájú sablonokat ragaszt ( fotó), és a minta természetes módon „rásül” az almára, ahogy az almát megpirítják a nap sugarai (bikinihatás), majd a sablont el lehet távolítani. Ehhez lézer sem szükséges.

Külföldön az almaemblémázás az almatermesztőknek nagy üzlet, mert egyre több nagy cég rendel reklámajándéknak emblémás almát (pl. még a Német Légitársaság, a Lufthansa is). Az egyik termesztőnél pl. 1000 db. emblémás lézerezett alma megrendelése esetén a darabár 0.99 eurócent. Ha csak egy magánszemély rendel egy-két egyedi emblémás almát, akkor a darabár 4-5 euró is lehet, de mégis szívesen vásárolnak ilyet például a fiatal és idősebb szerelmesek.(Gecsei & Főcze)

Német almaterjesztő webboltja: http://www.herzapfelhof.de/herzapfel-hof
Lézeres cég: http://www.laser-apfel.de/index2.php

Szöveg és kép: hivatkozott weblapok

2016. augusztus 17., szerda

Alvás a szabadban - újfajta szállodai szolgáltatás

ÚJ ÖTLETET HOZTAM, CSAPJATOK LE RÁ !

Mivel sokan szeretik romantikusan a csillagokat figyelni és friss levegőt szívni éjjel, tőlünk kissé nyugatabbra, de délen is, már több szálloda kínál romantikus alváslehetőséget a szabad ég alatt.
Az egyik szállodában Dél-Afrikában a szállodavendégek egy éjszakát töltenek a mennyezetes ágyban a vadonban. Ez kb. 200 eurójukba kerül. Ez azt is tartalmazza, hogy a vendégeket naplementekor piknikkel lepik meg, a szabad ég alatt pezsgővel koccinthatnak. Ha a vendégnek valamilyen problémája akad, talky-walkyval(rádió, adó-vevő) hívhatja a recepciót.

Európában ezt a koncepciót egy német szálloda valósította meg Északrajna Wesztfáliában másképp. A német panzió vízbiztos régi vaságyat, első osztályú matracot és pihe-puha tollaságyat kínál vendégeknek ódon hangulatú fodros huzattal. Ehhez beszerzett még ágymelegítőt, régies stílusú hálóingeket, lavóros mosdótálat, hálósipkát, és ódon stílusú bilit, ami az ágy alatt található . A vaságy mellett egy szék áll régi könyvekkel és gyertyával.

Az ittalvás lehetőségét sokan ajándékutalványként rendelik meg, mert ez szokatalan remek és olcsó meglepetés bárkinek. A vendégek ragyogóan szórakoznak, különösen a régies hálóing és alvósipka arat nagy sikert. Az ágyaktól pár méterre egy fehér ajtó áll, amely jelképezi a belépést a kerti hálószobába. A kertben egyszerre öten aludhatnak, de mindig van pótágy.
Egy éjszaka reggelivel 35 euró, és + 10 eurót kell fizetnie annak, aki pezsgős reggelit is kér, szintén a szabadban . Áprilistól szeptemberig a szabad ég alatti ágyakat már jó előre lefoglalják minden hétvégén, sőt várólistára kell feliratkozni.

Székelyföldön, mivel kevés szállodával rendelkezünk, ezt a fajta plussz kereseti lehetőséget, szórakoztató vállalkozást kertes családi házaink udvarán, erdő melletti kaszálóink, legelőink, patakok melletti hétvégi házaink, kalibáink csodálatos, madárdalos, virágillatos, jó hangulatú környezetében, mi is megvalósíthatnók. Meggyőződésem, hogy aki külföldi vagy hazai, de nagyvárosi környezetből származó vendégeink közül egyszer belekóstól, az éjszakai szabadtéri alvásba, pihenésbe, az újra és újra visszatér, vadregényes, gyönyörű szülőföldünkre, Székelyföldre. Kíváncsi vagyok ki lesz az első vállalkozói szellemmmel megáldott család, aki lépni fog, és vissza is jelez, ebben a vállalkozási lehetőségben szerzett pozitív tapasztalataival kapcsolatban. (Gecsei & Főcze)

Webszájt:
német: www.pension-kamerichs.de
Dél-afrikai: www.lionsand.com

2016. augusztus 6., szombat

Kecskék, mint ingatlanfejlesztési alkalmazottak

VÁLLALKOZÓI ÖTLET SZÉKELY-MAGYAROKNAK IS !

Sokan tudni vélik, hogy a kecskék mindent lelegelnek. Mert a kecskék a világon mindenhol, még Erdélyben és a székelyföldi földparcellákon, legelőkön, erdős területeken stb is nagyon szeretik, ha folyamatosan rághatnak valamit. Ezen jó vagy rossz tulajdonságukat felhasználva a leleményes, vállalkozói vénával rendelkező emberek igen sok pénzt kereshetnének, de kecsketartó gazdáink közül nem sokan veszik észre az udvarukban legelésző kecskékben rejlő nagy lehetőséget. Bezzeg az amerikaiak, azok sokkal ügyesebbek etekintetben... hisz egy amerikai vállalkozó mindennek a kecske falánkságnak alaposan a végére járt, és most üzletszerűen kecskéket ad bérbe ingatlanfejlesztőknek, parkoknak, önkormányzatoknak, egyetemeknek, iskoláknak, közmű cégeknek, kis és nagy építőipari vállalkozóknak, telektulajdonosoknak. A képen látható, hogy hogy néz ki egy terep mielőtt ráengedik a kecskéket, és hogy néz ki utána.

A „Béreljen egy kecskét” vállalkozást Tammy Dunakin 2004-ben kezdte mindössze tíz kecskével, de a vállalkozás olyan sikeresnek bizonyult, hogy ma már 100 kecskét ad bérbe, mint tereptakarító alkalmazottakat. A kecskék a nem kívánt növényzet 90 százalékával végeznek, és gazdájukra marad az elvégzendő tereptisztítási munka 10 százaléka A kecskék lelegelik a földi szedret, borostyánt, seprűzanótot, keserűfüvet, folyondárt, krisztustövist, füveket, csalánt, bogáncsot, zsurlót

Tovább olvasható itt: http://milliomosiskola.blogspot.ro/2016/08/kecskek-mint-ingatlanfejlesztesi.html
..........................................................................................................................................................

2016. július 27., szerda

"Gyereklevelek" - olvasási kedvet csináló kisvállalkozás

"GYEREKLEVELEK" - OLVASÁSI KEDVET CSINÁLÓ,
ISMERETTERJESZTŐ KISVÁLLALKOZÁS

Amióta világszerte elterjedtek a modern technikai eszközök, és gyakorlatilag a kisgyerekek zsebében, a szülők által számukra megvásárolt okos telefonjaikon keresztül, az egész világ elérhető, a gyermekeink egyre kevesebbet írnak és olvasnak. A kézzel való írás, hagyományos formában történő elsajátítása pedig nagyon hasznos élmény. Kutatások bizonyítják, viszont, hogy azok az személyek, akik keveset olvasnak, később az élő beszédben is nagyon nehezen tudják a fogalmakat értelmezni és íráskészségük is elsorvad. Az önmegvalósító vállalkozások világában, kihasználva a gyerekek azon tulajdonságát, hogy szeretnek személyre szóló, nekik címzett leveleket kapni, egy nagyszerű pénzteremtő vállalkozói ötlet bedobásával igyekszik olvasási kedvet gerjeszteni a gyerekek számára.

Mivel Székelyföldön is egyre többen küzködnek olvasási nehézségekkel, meg lehetne kísérelni egy ilyen vagy hasonló ötlet gyakorlatba ültetését.

Mivel a székely-magyar gyerekek is imádnak levelet kapni, pláne ha az a levél csodás díszes mesefigura grafikával és szép bélyeggel és kézírással készült, mesébeillő borítékban érkezik a gyerek nevére címezve,
érdemes lenne az ő érdekükben ezen tulajdonságukat kihasználni...úgy, ahogy egy német cég ezt már megoldotta, fejlesztette.

Ez a német cég, a „Gyereklevél” vállalkozás gyerekeknek kéthetente ilyen csodás borítékban gazdagon illusztrált hatoldalas leveleket küld mindig valamilyen más témáról: pl. beszélnek-e a delfinek, vagy mi van a világűrben, kik azok a kalózok?
A névre szólóan írt leveleket kétféle kategóriában készítik: külön levéltípust készítenek olvasni még nem tudó kisgyerekeknek, akiknek egy felnőtt olvassa fel a díszes leveleket amelyek gyakran versikéket is tartalmaznak, illetve másfajta, mesés ismeretterjesztő jellegű levelet kapnak az olvasni már tudó, esetleg könyvmoly gyerekek. Külön rendelhetők témák kislányoknak és kisfiúknak, kislányoknak pl. levél Sissi császárnő életéről. A levelek a gyerekek sajátos nyelvezetében készülnek, mintha egy kortársuk írna nekik.

A szolgáltatásra a szülők fizetnek elő. Az egy éven át kéthetente küldött 6-oldalas levelek előfizetési díja évi 25, 35, illetve 65 euró attól függően, hogy a levél mellé rendelnek-e valamilyen extrát, pl. készségfejlesztő kivágós játékot, barkácsolási kellékeket, különlevelet a gyerek születésnapján.(Gecsei & Főcze)

Szöveg: weblap
Fotó: weblap

Webszájt: https://www.kinderbriefe.de/

2016. július 18., hétfő

Közérdekű magánlevél Kocsis Tünde barátnőnknek

KÖZÉRDEKŰ MAGÁNLEVÉL KOCSIS TÜNDE BARÁTNŐNKNEK
TÉMA: OKLEVELES CSÖVESEK

Kedves Tünde ! Ezzel a kényes témával kapcsolatban van egy véleményem, ha van türelme elolvasni, megosztom Önnel. Azt hiszem, a "csövességünk" miatt nem kell szégynkeznünk, hisz az országos szintű foglalkoztatás hatékony megszervezése vagy annak hiánya, nem a félreállítottak feladata. Ha így becsüli meg szakmai tapasztalatokkal és megfelelő tudással, felkészültséggel rendelkező magyar polgárait a román állam, akkor büszkén viseljük ezt a "tudományos fokozatot". Közben azt is észre kell vennünk, hogy más nemzetiségűek is érintve vannak. Románia haldoklik, naponta kb. 247 kiábrándult, szomorú diplomás és félígművelt vagy teljesen analfabéta egyén költözik az örök vadászmezőkre. Ezzel szemben a születések aránya meglehetősen kicsi vagy helyenként egyáltalán nem is létezik. A társadalmi élet és a népjóléti mutatók tekintetében, az összes globális szinten követett ágazatban, a kielemzett országok között, az utolsó helyen kullogunk. Az életszinvonal egyre romlik, fiataljaink menekülnek a mioritikus, iskolázatlan maffióták és börtöntöltelék poligarchák által bitorolt hazából. Ezeknek a nagyokosoknak, akik az állami szerkezet minden szögletét uralmuk alá hajtották, nincsen szükségük tanult, okos és művelt egyénekre, mert a ködben járó, buta tömeget könnyebb, rabszolgaságban, igában tartani, manipulálni. Többek között ez is az oka annak, hogy egyre nagyobb a diplomás munkanélküliség, az "okleveles csövesség". Vannak azonban alkalmazható alternatívák az öngondoskodás és az önmegvalósító vállalkozások területein, csak fel kell ébresztenünk a bennünk rejlő Géniuszt, és saját sorsunk jobbra fordítása, gyermekeink jövőjének biztosítása, székely-magyar közösségi céljaink megvalósítása érdekében, munkába állítani. Fehéren, zölden, feketén ! A törvényes kiskapukat megkeresve, kihasználva. Én már évek óta így élek és kisebb-nagyobb sikerrel, mint önkéntes életstratégiai, gazdasági és befektetési tanácsadó, az Europrogress Nonprofit Egyesület égisze alatt, de szabadúszó oktatóként is, minden honfitársamat erre biztatom, mert biztosan tudom: minden magyar emberben ott vannak az ősi intelligencia, a találékonyság, a leleményesség, az értékteremtés, az öngyógyítás és az életben való érvényesülés párját ritkító, kiolthatatlan sejtjei, génjei. Ereinkben ott csörgedez a Magyarok Istenétől ajándékba kapott teremtés hatalma. Aki nemzettársaink közül nem érti meg, hogy ez által csodákra képes önnön sorsa alakításában, különböző értékek, eladásra alkalmas termékek, szolgáltatások létrehozásában, - követendő, jó példaként említem Sántha Évi csodálatos hímzéseit és férje, Barni faragásait(https://www.facebook.com/evi.santha?fref=ts) - az bármerre is éljen a nagyvilágban, nem csak az államhatalmi struktúrák berkeiben marad mindörökre számkivetett vagy " okleveles csöves", hanem saját mikrokörnyezetéből, családjából, önnön testéből is minden bizonnyal, kidobja az idő. Attila király utódai, - szittya - hun - avar - magyar és székely - ivadékok számára, a XXI-ik század, a világban szétszórt és élő magyarság megmaradásának és gyarapodásának százada lesz, mely egyszerű halandók számára felfoghatatlan társadalmi, gazdasági, politikai, kulturális és biológiai, de főként demográfiai(népesedéstudományi) próbatételeket jelent. Ezekkel kell Attila király sikerre vezető harcászati stratégiáit - melyeket mellesleg a nyugati, híres egyetemeken tanítanak - felhasználva, hősiesen megküzdeni. És olyan győzelmet kell aratni, melynek kivívásakor ne kényszerüljünk letaglózva kijelenteni, hogy "Még egy ilyen győzelem és mind elvesztünk !" Diadalunk szent legyen és örököseink számára újabb évezredekre garancia ! Utána majd eljöhet az az idő is, amikor legalább a gyermekeink vagy az ő gyerekeik, ha szakmákat tanulnak, főiskolákat, egyetemeket végeznek és megfelelő tudással rendelkeznek, akkor nem fogják a mostanság divatossá vált "okleveles csövesek" táborát szaporítani.

2016. július 15., péntek

Tornádó krumpli vagy pityókaspirál, mint pénzteremtési üzleti ötlet

Dél-Kóreából egy különleges krumplikészítési módszer érkezett Európába, a tornádó krumpli.

Ezzel a vendéglátó cégek minimális beruházással új ügyfeleket szerezhetnek válságban is, és feldobhatják az unalmas menüt. A tornádó krumplit a német Krommer cég mutatta be először Európában az Anuga vendéglátóipari vásáron, és 2010-re várták elterjedését Európában.


Ma már számos országban működnek hasonló, harmonika-   szerűen széthúzott, ízletes pityóka -  spirált előállító berendezések és vállalkozások.

A pityókaspirál készítése rendkívül egyszerű: egy nagyobb krumplit(pityókát) egy különleges spirálozó géppel a fényképen látható formában, spirálisan felvágnak, majd a krumplispirált kisütik, egy pálcikára felhúzzák és harmonika- szerűen széthúzzák.

A német cég különleges sütőzsírkeverékeket és szószokat is kifejlesztett a tornádókrumplihoz. Belgiumban, például, a pálcikára még virslit is húznak, amelyet a spirális krumplival vesznek körül, így úfajta krumplis hot dogként is kínálják. A krumplit étteremben is lehet kínálni, de utcai árusításra is alkalmas különlegesség. A spirálvágóggéppel kígyóuborkát és sárgarépát is fel lehet spirálisan vágni. A kellékeket sok helyen sokan árulják az Interneten „tornado fries” keresőszó alatt, vágógép már 28-29 USA dollártól kapható. Működését egy youtube videofilmen lehet látni.

Székelyföldi vállalkozó kedvű fiatalok és nyugdíjas honfitársaink számára, kevéske befektetéssel kivitelezhető, plussz jövedelmet biztosító pénzteremtési ötlet lehet. Ki kell próbálni. (Gecsei & Főcze)

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=KD1WBAqT6Ko
Webszájt: http://www.krommer-gmbh.com/wizhome/menu_141.html Krommer GmbH

...........................................................................................................................................................

2016 június 18, szombat

Karikaturisták pénzteremtő vállalkozása

KITÖMÖTT KARIKATURABABÁK AJÁNDÉKBA

Sok tehetséges karikaturista van, de karikaturák készítéséből nehéz megélni, és nem mindig kellemes kint ülni köztereken, turistalátványosságok előtt forró napon vagy esőben megrendelőre várva, aki vagy érkezik vagy nem. A nyugati világban néha, néha jönnek érdeklődők, a bolygónknak ebben a felében viszont, ahol a gazdasági fejlődés olyan mértékben teszi lehetővé a bevételekből fakadó megélhetést, hogy sok családban még a napi kenyér biztosítása is gondot okoz, nem igazán érdekeltek a különböző társadalmi rétegekhez tartozó polgárok abban, hogy például karikaturababákat készítsen valakI róluk vagy barátaikról, ismerőseikről mintázva azokat, meglepetés ajándékként. Székelyföld, Erdély, de talán az egész Románia polgáraira érvényes lehet a fenti
megállapítás. Az Amerikai Egyesült Államokban kissé másabb a helyzet, így a karikaturák iránti érdeklődés is sokkal figyelemre méltóbb.


Igaz, hogy az amerikai karikaturisták is nagyon leleményesek voltak, amikor egy kényelmesebb és jövedelmezőbb kereseti formát találtak ki. Honlapjukon keresztül azt vállalják, hogy annak aki beküld magáról három fotót, megírja hogy milyen színű a haja és a szeme, valamint befizet 69 dollárt, elkészítik a karikaturáját kitömött pamutbaba formájában. A vállalkozás cégneve az, hogy „I am a stuffed animal”, azaz Én egy kitömött állat vagyok. A baba többféle méretben kérhető, sőt lehet egyszerre több példányt is rendelni.

A megrendelők többsége nem csak maga az a személy, akiről a karikaturát kérik, hanem rendszerint egy barát, ismerős, rokon, aki személyes ajándéknak és meglepetésnek megrendeli a szeretett személy karikaturababa mását. Ilyen szempontból közelítve ehhez a vállalkozói ötlethez, gondolom semmivel sem lenne rosszabb dolgunk ebben a régióban sem, ha vennők mi is a bátorságot és valami ilynet vagy ehhez hasonlót létrehoznánk. Hisz tehetséges rajzolóink, festőink, karikaturistáink, rongybaba készítőink, nekünk is vannak. (Gecsei & Főcze)

Forrás: weblap

Webszájt: http://www.iamastuffedanimal.com/

2016. június 10., péntek

Pénzteremtő vállalkozói ötlet - Hamis esküvői torta bérbeadása

Angliában és az USA-ban működik, de vajon a székelyföldi vállalkozók, akiket keresztény szellemben neveltek és többnyire az etikus üzlet hívei, képesek lennének-e íly módon megvezettetni a lakodalmas vendégsereget? Aki úgy véli igen, annak egy lehtősége van, próbálja ki. Hogy is zajlik ez az egész ?

Sokan szeretnének az esküvőjükön csodálatos többemeletes esküvői tortát, de ezt csak kevesen tudják megfizetni. Ezért Angliában és az USA-ban több cég kínál habszivacsból bérlehető műtortát.

Közülük egy amerikai cég továbbfejlesztette a koncepciót, és olyan bérelhető műtortákat kínál, amelyekben van egy titkos rekesz, ahonnan pár szelet valódi tortát lehet kiszelni. Ez azért fontos, mert a vendégek nagyon odafigyelnek arra az ünnepi pillanatra, amikor a menyasszony az első pár szeletet kivágja a tortából magának és az újdonsült férjnek. A vendégek nem tudják, hogy a menyasszony a titkos rekeszből szelte a tortát, és azt hiszik,

hogy a torta valódi, holott a habszivacs tortán csak a máz és a titkos rekeszben pár szelet torta valódi.

Az amerikai cég erre az ötletre szabadalmat kért, és Amerikában csak ő kínálhat ilyen valódi rekeszes műtortát.
Miután a vendégek megtapsolták a tortát felvágó menyasszonyt és figyelmük másra terelődik, a hamis tortát valamilyen ürüggyel kiviszik a vendégek látóteréből, majd a vendégeknek kistányéron egyenként olyan tortaszeleteket kínálnak fel, amelyeket valamilyen szupermarketben olcsón vásároltak. Ez azonban a vendégeknek nem tűnik fel, és azt hiszik, hogy a csodás méregdrága emeletes tortából kapnak egy szeletet, amely emiatt nagyon ízlik nekik.

A műtortakölcsönző cég a bérbeadási díjon felül letéti díjat kér, amelyet visszafizet, mihelyt a pár az esküvő után visszajuttatta a habszivacstortát dobozzal együtt. (Gecsei & Főcze)

Forrás: weblap

Webszájt: http://www.cakerental.com/

.....................................................................................................................

2016. június 10., péntek

Bármilyen törvényes ügyintézésben segíthetek. Csak szólnod kell !
Mindegy, hogy a világ melyik sarkában élsz


Elűzöm a szomorúságodat és minden elképzelésedben támogatlak. Csak írjál két sort vagy hívjál telefonon. Örökre szóló bizalmas kapcsolatokat létesíthetünk, barátságot köthetünk, mert mindegy hogy a világ melyik sarkában élsz, de ha Székelyföldön, Erdélyországban egyéni vagy üzleti érdekeid vannak, megbízásod alapján bármilyen ügyintézésben segíthetek. Várom, hogy megkeress. Addig is szeretettel köszöntelek és csak megemlítem, hogy a fejlécben található "milliomosok iskolája" ne tévesszen meg, mert az nem a dúsgazdagoknak szól, hanem azoknak, akik független önmegvalósító vállalkozóként szeretnének elindulni az érvényesülés, a hatékony életvezetés, a gazdasági és társadalmi felemelkedés ösvényein. Ha kételyeid vannak velem kapcsolatban, megnyugtatásodra csak annyit mondanék: az életünk ördögeiről csak az beszélhet hitelt érdemlően, aki már megjárta a poklokat. Nos én ezeken már rég túl vagyok. Várlak szeretettel, hogy beszélgessünk. Elérhetőségeim: europrogress@yahoo.com, foczedoki.phd@gmail.com, vagy telefonom: 0040 0752-648537.
........................................................................................................................................................
2016.05.26

ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FIZIKAI SZEMÉLYEK – PFA
KÖTELEZŐ FORMANYOMTATVÁNYAI 2016-BAN

A Hivatalos Közlönyben megjelenő és folyamatos változásokat elszenvedő, vállalkozásokra, kis és közepes vállalatokra, engedéllyel rendelkező magánszemélyek kötelezettségeire vonatkozó, román nyelvű jogszabályok, meglehetősen komoly megpróbáltatások elé állítják olykor még a román ajkú vállalkozókat is, nemhogy a magyarokat, nehézkes, nyakatekert, könnyen félreérthető, specifikus szövegeik miatt. Azért, hogy minden székelyföldi és az egész országra kiterjedő gazdasági tevékenységeket folytató magyarajkú vállalkozóknak etéren is a segítségére lehessek, elkészítettem a Könyvelési nyílvántartásokra kiadott kötelezettségek magyar nyelvű változataát. Ezek az előírások 2016-ra érvényesek és a  Pénzügyi Minisztérium 170/2015-ös számú Rendeletében jelentek meg. Azon kisvállalkozások számára kötelező érvényűek, amelyek egyszerűsített könyvelési nyilvántartást vezetnek.

Lássuk mire kell nagyon odafigyelni:

Mindenegyes engedéllyel rendelkező kisvállalkozónak kötelessége bizonyos nyilvántartási könyveket( regisztereket) vezetni, melyekben minden könyvelési műveletet, már a megalakulásuk pillanatától kezdve be kell írniuk. Ezeknek a regisztereknek a legfontosabb fajtáit ismertessük, melyek a PFA esetében nélkülözhetetlenek, mindegy, hogy milyen tevékenységi területen dolgoznak. Ezek a következők:

-         Bevételeket és kifizetéseket tartalmazó napló – Registru-jurnal de încasări și plăți (cod 14/1/1/b)

-         Leltárkönyv – Registru de inventar (14-1-2/b)

Ezen két fontos regiszter mellett a legtöbbet használt formanyomtatványok itt olvashatóak:

-         Alapeszközök lapja – Fisa mijlocului fix (14-2-2)

-         Számlatömb – Factura

-         Árukísérő akta – Aviz de însoțire a mărfii (14-3-6A)

-         Leltárívek – Lista de inventariere (14-3-12)

-         Készpénz kifizetési nyugta – Chitanță (14-4-1)

-         Valuta kifizetési nyugta – Chitantă pentru operațiuni în valută (14-4-1/a)

-         Kifizetési/készpénzfelvételi akta – Dispoziție de plată/încasare către caserie (14-4-4)

-         Fizetési lejstrom – Stat de salarii (14-5-1/k)

Megjegyzendő, hogy azok a PFA-s vállalkozások, amelyek egyszerűsített könyvelést vezetnek tetszés szerint használhatják a fenti összes pénzügy-könyvelési formanyomtatványt, annak függvényében, hogy működő tevékenységeiknek milyen specifikus elemei vannak, úgy, hogy ezek az információk tegyék lehetővé azon szükséges adatok ellenőrízhetőségét, melyek alapján a 170/2015-ös Rendelet által előírt kötelezettségek betartása könnyen megállapítható.

Abban az esetben, ha a kisvállakozás más jellegű tevékenységeket folytat, mint amilyenek például a mezőgazdaság, fakitermelés, szerencsejátékok stb, az ilyen tevékenységek esetében előírt és megkövetelt más formanyomtatványokat is használni kell, a fent említett 10 mellett.

Ezen kívül, az említett rendelet előírásainak megfelelően, ha a szőkség úgy követeli, az egyszerűsített nyílvántartást vezető személyek azokat a pénzügyi-könyvelési formanyomtatványokat is felhasználhatják, melyeket a 2643/20145-ös számú Rendelettel hagytak jóvá a Pénzügyi minisztériumban(Ordinul MFP nr. 2634/2015 ) vagy éppen más határozatokkal, utasításokkal, melyek a pénzügyi-könyvelési formanyomtatványok alkalmazására vonatkoznak. A rendelet alapján megemlítem itt az Alapeszközök kartonját – Fișa mijlocului fix és a Napos pénzügyi zárás jelentést – Raportul fiscal de închidere zilnică nyomtatványt, melyet a kasszaépek segítségével eszközölt napi bevételek, inkasszók felkönyvelésére használnak.

Amire még szinten következetesen figyelni kell, az nem más, mint a leltározás. Ez kötelező a tevékenység kezdetekor, minden pénzügyi év kezdetén, és a tevékenység megszűntetésénél.

Amennyiben a PFA-val rendelkező kisvállalkozó úgy akarja Egyedi ellenőrzési regisztert- Registru unic de control-t is tarthat, de az ő esetükben nem kötelező. Legalább is a 252/2003-as számú Törvény - Legea nr. 252/2003 privind registrul unic de control előírásai alapján.

Ezzel ellentétben azonban, azon PFA-s kisvállakozók esetében, akik alkalmazottakat is foglalkoztatnek, kötelező módon Alkalmazottak nyilvántartási regiszterét – Registru de evidență al salariaților-t kell tartaniuk, naprakészen kitöltve.

Az írásom elején említett két kötelező regisztert 10 évig kötelező megőrízni, míg az összes többi formanyomtatványnak a megőrzési ideje 5 év. Különleges intézkedés alá esnek a fizetési lajstromok (Statele de salarii), melyeket 50 évig kötelező megőrízni.

 

...............................................................................................................................................

2016.05.09
VAN ITT EGY ÉRDEKES, ROMÁN NYELVŰ PROJEKT - KEREKEKRE ÉPÍTETT GURULÓ GAZDASÁG, TÁMOGATÓKAT KERESÜNK !

Megtekinthető a következő link alatt :

https://www.sprijina.ro/cauze/centru-privat-de-productie-si-cercetare

Hogyan támogathattok? Kattintsatok a képre vagy a linkre, kinyílik a projekt oldala. A szöveg alján kiválaszthatjátok az összeget és a Contribuie gombra kattintva segíthettek.
Külföldi támogatóink a következő bankszámlára utalhatnak: Főcze Iuliu, RO30BTRL01501201455680XX, Banca Transilvania, Sf. Gheorghe, Romania, SWIFT: BTRLRO22CVA.Lakcím: Str. Privighetorii Nr. 25, Cod postal: 520052, Judetul CovasnaMégegyszer alink: https://www.sprijina.ro/cauze/centru-privat-de-productie-si-cercetare

Minden kis összegért hálásak vagyunk, hisz tudjuk mindannyian: fillérekből gyűl a forint, banikból a lej, centekből az euró és a dollár stb. Köszönjük szépen !

..........................................................................................................................................................
2016.03.29

HÚSVÉTI NEVETÉS

Kattintsatok az alábbi linkre, azután vigyétek az egeret a megjelenő tapsifüles hasára. Minden kedves ismerősnek, rokonnak, barátnak és ismeretlen követőnek önfeledt, boldog húsvéti nevetést kívánok !

http://eztnezdmeg.com/simogasd-meg-a-nyuszi-hasat-es-kacagni-kezd-kellemes-husvetot/
..............................................................................................................................................
2016 február 23
AZ ÚJRAINDÍTHATATLAN ROMÁNIA, AVAGY A "TAHÓSÁG" ÖRÖKSÉGE

Amint fogynak a jók, átveszik a helyüket a tahók. Ez Románia egyik legnagyobb baja. Doru Pop remek és ugyancsak elgondolkodtató szövege.

Társadalmunk „újraindítása” nem lehetséges, mert nem rendelkezünk emberi erőforrásokkal. A jelenlegi Románia nagy gondja a demográfiai kiüresedés. Katasztrófánk biológiai jellegű, ami kegyetlen politikai következményekhez vezet. Azzal, hogy erre az újraindításra várunk, azt bizonyítjuk, hogy hiszünk a semmiből előbukkanó csodákban.

Cinikusan hangzik, de ez a szomorú valóság:
Romániának nincsenek emberei,


nem rendelkezik génállománnyal ahhoz, hogy más legyen, mint ami most. Romániát háromszor fosztották meg legjobb emberi erőforrásaitól. Remek emberektől, bátor férfiaktól és intelligens nőktől, jól képzett polgároktól és néhány nemzedék alatt kinevelődött értelmiségiektől, akiket vagy meggyilkoltak, vagy elmenekültek ebből az országból. Közömbösen asszisztáltunk legjobbjaink biológiai megtizedelésének.

A nemzetek és a népek nem feneketlen zsákok, genetikai merítési lehetőségük nem regenerálódik a végtelenségig. A politikai elméletben létezik a politikai demográfia fogalma, mely azt vizsgálja, hogy milyen hatásokkal járnak a társadalom egészére a népesség struktúrája szintjén bekövetkező változások.
Egyes politikai rendszerek vagy a társadalmi működési zavarok nem érthetők meg a népességen belüli dinamika tanulmányozása nélkül. Példátlan demográfiai átalakulásoknak vagyunk a tanúi az egész világon, a demográfiai egyensúlyhiányok pedig mindig globális és regionális konfliktusokhoz vezetnek. Az Adevărul blogoldalán már írtam a férfiak és nők közötti demográfiai kiegyensúlyozatlanságok hatásáról, valamint ezek következményeiről a jelenkori demokráciára nézve.
.
Szerző: Doru Pop
A cikk folytatása itt olvasható:
http://milliomosiskola.blogspot.ro/2016/02/az-ujraindithatatlan-romania-avagy.html#more
Vagy itt:
http://foter.ro/cikk/20160222_az_ujraindithatatlan_romania_avagy_a_tahoosag_oroksege
..........................................................................................................................................................
2016.02.07

A „BÉRELJEN FÉRJET ! " VÁLLALKOZÁS ÉS MOZGALOM

Sok nő szingli, elvált, özvegy, vagy ha van is élettársa, férje, az lehet hogy annyira elvont értelmiségi, hogy képtelen beverni a falba akár egy szöget is, vagy egyszerűen nem ér rá. Sok nőnek férfire, de nem férjre van szüksége. A lakásban adódó teendőkhöz, mint amilyen pl. a függönykarnis vagy függöny felrakás, kisebb javítások, szerelések, karbantartás, nem kell mesterember, szakmunkás, hanem csupán egy erős férfikéz.

Idegen férfiakat hívni a lakásba azonban nagyon kockázatos, a szomszédot pedig nem lehet mindig megkérni. A nőknek ezt az állandó problémáját oldja meg Amerikában a Rent-Ahusband (Béreljen férjet) vállalkozás, amely viharos sikert aratott a nők körében.

A vállalkozás kitalálója egy ügyes ezermester, aki felépített egy korrekt, leinformált ügyes ezermesterekből álló hálózatot, és most már szinte egész Amerikában segíti a nőket.

Kitakarítják a garázst, felakasztják a képeket a falra, kitisztítják a légkondicionálót, beépítik a verandát, megjavítják a rossz konnektorokat, a csatornát, tologatják a bútorokat, elvégzik a tavaszi nagytakarítást, megjavítják a csempét, kilincset, eltávolítják a hulladékot, lomokat, és korrektül szólnak a lakás tulajdonosnőnek, ha úgy látják, hogy egy-egy speciális feladatra mesterembert kell hívni, vagy a mesternek szakszerűen elmagyarázzák hogy mit kell megjavítani. A nők katalógusból választhatják ki a nekik legszimpatikusabb „férjet", és általában a választás egy életre szól, hiszen mindig adódik valami teendő a lakásban.

A Béreljen Férjet vállalkozás Amerikában mozgalommá nőtte ki magát, és a cég alapítója sokszor ad interjút, sőt írt egy könyvet is „Hogyan kell kielégíteni a nőket?" címmel. Az alapító gondolkodott rajta hogy Európára is levédesse az ötletet és franchise-ként árulja, de végül arra jutott, hogy elég nagy falat neki Amerika. Már így is nagy utat tett meg, hiszen ezt a vállalkozását a munkanélküliségből hozta létre.

Véleményem szerint, ha Európát kihagyta az úriember, nem ártana, ha valamelyik bátor atyánkfia itt Székelyföldön felkarolná az ötletet és amennyiben sikere lenne mind a 28 tagállamra kiterjedő vállalkozást építhetne belőle.

Gecsei Katalin gyűjtése és fordítása.
http://www.rentahusband.com/services.htm....................................................................................................................................................................................

2016.02.07

TEHÉNLÍZING - SAJÁT SAJT AZ ASZTALRA

A svájci Tehénlízing (Kuhleasing.ch) vállalat tehenet ad bérbe a városlakóknak, amelynek a részleteit a vállalkozás honlapján keresztül lehet letárgyalni, és Interneten lehet megkötni a lízing szerződést.

A bérlők az általuk lízingelt tehén tejéből készült sajtot kapnak. A cégnél bérbeadásra tartott 100 tehénből még 28-at lehet lízingelni évi 245 euróért, a többi már elkelt. Egy bérlő évente 60 -120 kilogramm sajtot kap. A vevőktől azt is várják, hogy évente egy napot személyesen is dolgozzanak az alpesi farmon, ami miatt a tehénlízing vállalkozást nem lehet világméretű globális vállalkozássá fejleszteni. Viszont egyre több holland és dán farmer is alkalmazza ezt a gazdálkodási formát és látja el a fogyasztókat és éttermeket exkluzív, különleges és jóízű termékekkel.

Ha Svájcban és más országokban lehetséges nálunk miért ne lehetne? Reménykedem, hogy akad egy ügyes székely legény, aki meg tudja szervezni, hogy ilyen önmegvalósító vállalkozása is legyen Erdélynek, Székelyföldnek.

Gecsei Katalin gyűjtése és fordítása
Forrás: springwise.com blog

2015.10.28

EURÓPA LEGSZEGÉNYEBB ORSZÁGA LETT ROMÁNIA

Olvasgatom a különböző országok életszínvonaláról közzétett elemzéseket, jelentéseket és nem bírok eléggé csodálkozni, hogy az a jobb sorsra érdemes 19,6 milliós közösség, Románia, mely 2007 január 1-vel kezdődően teljes jogú tagja lett az Európai Egyesült Államoknak(Európai Unió), a szegénységi ráta tekintetében első helyen szerepel.
Foto: Adevarul.ro
A Nemzeti Statisztikai Hivatal(INS) adatai szerint, az európai közösség 28 állama közül, ebben az országban négy állampolgárból egy rendkívül komoly anyagi nehézségekkel, nincstelenséggel mondhatni mély szegénységgel küzd. És a helyzetet mérsékelni képes megtakarítási lehetőségekről gyakorlatilag nem is lehet beszélni, hisz „virágzó” nemzetgazdaságunk szegénysorban élő tagjainak, évről évre csökkennek a tartalékai. Egy hazai normál család vagy háztartás esetében is meglehetősen kevés, mindössze havi 50 euró lehet az a megspórolt pénzösszeg, melyet a nehezebb időkre félre tudnak tenni. Az említett intézmény adataiból az is kiderül, hogy egy romániai háztartás átlag jövedelme alig haladja meg a 2.500 lejt, mellyel szemben az átlag költségek értéke eléri a 2.270 lejt, ami a számítások elvégzése után 231 lej havonkénti megtakarítást mutat.